Vypušťanie žump do riek, pôdy nikto nerieši ani v roku 2020

//Vypušťanie žump do riek, pôdy nikto nerieši ani v roku 2020

Vypušťanie žump do riek, pôdy nikto nerieši ani v roku 2020

Mnoho ľudí najmä na dedinách, kde ľudia často prežívajú z výplaty do výplaty vypúšťajú žumpy do riek, alebo dokonca svoju roľu obsahom žumpy polievajú. Takéto postupy sú nebezpečné obzvlašť dnes, keď výrazne narastlo množstvo chemikálii a nebezpečných látok či už v strave, alebo vo forme čistiacich prostriedkov. Dokonca aj ľudia z čističkami odpadových vôd tieto navrtávajú a robia trativody… z dôvodu šetrenia na potrebných kontrolách..a radšej zaplatia pokutu, ktorá je nižšia ako samotná skuška ČOV.

Tým sa do prírody dostávajú nebezpečné látky, s ktorými si príroda nevie poradiť. Taktiež dochádza k znečisťovaniu vôd, podzemných vôd, pôdy, ale aj studní…to vedie k nepreskúmanemu vplyvu na chorobnosť populácie. Slovensko má najčastejší výskyt rakoviny hrubého čreva, narasta množstvo alergií, autoimunitných chorôb. Tieto všetky by mohli mať súvis s toxickými látkami v prírode.

Rastliny, vrátane stromov tieto látky vyťahujú koreňmi z pôdy, dostávajú ich do seba a my keď konzumujeme či už ovocie alebo zeleninu sa môže dostavať do nášho tela.

Vzhľadom na mentalitu Slovákov, ale aj neprijateľný nepomer medzi platmi a cenou tovaru nie je možné, aby sa to bez zásahu štátu zmenilo. Slováci nemajú 50 Eur na vývoz žump a mnohí to samozrejme radšej za účelom ušetrenia prepijú v krčme, alebo prefetujú.

Riešením by bolo vybudovať lokálne čističky, kde by sa na náklady obce alebo štátu zvážal obsah žump. Občan by mal plnú žumpu, oznámil by obci potrebu vyvozu a tá by bezplatne zabezpečila vývoz. Tento neriešený problém má podstatne väčší vplyv na zdravie populácie, prírody, enviromentálne prostredie…ako naftové motory a iné odputavače pozornosti….

By |2020-01-11T12:08:27+00:0011. januára 2020|Categories: Infovojna|2 komentáre

About the Author:

Avatar
Niekoľko rokov pracujem ako lekár v oblasti psychiatrie. Mám dlhoročné skúsenosti aj s pacientami z prostredia väzenského systému. Medzi moje koníčky patrí hľadanie súvislosti v priestore zahltenom balastom... Kontakt: radoslav.cicala@gmail.com

2 komentáre

  1. … [Trackback]

    […] Find More here to that Topic: blog.infovojna.sk/vypustanie-zump-do-riek-pody-nikto-neriesi-ani-v-roku-2020/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Find More on to that Topic: blog.infovojna.sk/vypustanie-zump-do-riek-pody-nikto-neriesi-ani-v-roku-2020/ […]

Leave A Comment