Stretnutie Putina s Trumpom malo zahájiť novú éru vzťahov, čo nemôžu západní politici rozdýchať

//Stretnutie Putina s Trumpom malo zahájiť novú éru vzťahov, čo nemôžu západní politici rozdýchať

Stretnutie Putina s Trumpom malo zahájiť novú éru vzťahov, čo nemôžu západní politici rozdýchať

Stretnutie amerického prezidenta Donalda Trumpa s ruským prezidentom Vladimirom Putinom vo fínskych Helsinkách sa skončilo a jeho závery vyzerajú naozaj sľubne.

Trump sa s Putinom medzi štyrmi očami zhováral viac ako dve hodiny a následne spoločne usporiadali tlačovú konferenciu, na ktorej sa obaja zhodli, že USA a Rusko musia nájsť spôsoby, ako spolupracovať s cieľom sledovať spoločné záujmy. Trump šiel však ešte ďalej a doslova povedal, že vzťahy medzi oboma krajinami neboli nikdy horšie ako dnes, no to sa pred štyrmi hodinami definitívne zmenilo!

Trump ďalej pokračoval: „Myslím, že USA boli hlúpe, všetci sme boli hlúpi. Tento úprimný dialóg sme mali mať už dávno. Všetci sme vinní. Myslím, že USA spravili s Ruskom krok vpred!… Diplomacia s Ruskom, hoci nie je politicky populárna, je potrebná. Nič by nebolo jednoduchšie, ako odmietnuť stretnutie, odmietnuť sa zapojiť. Ale to by nič nevyriešilo.“ Trump na tlačovke dokonca Putina nazval dobrým konkurentom s tým, že to myslí ako kompliment. Okrem toho poblahoprial Rusku ku krásnym Majstrovstvám sveta vo futbale, keď povedal: „Chcel by som poblahopriať Rusku a prezidentovi Putinovi k prekrásnym majstrovstvám sveta. Boli jedny z najlepších v histórii, váš tím hral tiež veľmi dobre. Bola to skvelá práca!“ Putin mu následne daroval futbalovú loptu.

Stretnutie za úspech označil aj ruský prezident Vladimir Putin, ktorý dodal, že sa s Trumpom dohodol na vytvorení pracovnej skupiny s účasťou „obchodných kapitánov“ s cieľom rozvíjať vzájomnú hospodársku spoluprácu. Putin ďalej zhodnotil a ocenil príspevok USA k pokroku pri riešení problému KLDR, povedal, že Rusko a USA majú všetky potrebné podmienky na spoluprácu pri riešení vojny v Sýrii, dal Trumpovi ponuku rusko-americkú spoluprácu ohľadom údajných ruských kybernetických útokov, ktoré samozrejme odmietol, a skonštatoval, že studená vojna sa už skončila a Rusko a USA musia riešiť problémy spoločne. Putin tiež Trumpovi predal správu s návrhmi na nerozširovanie jadrových zbraní.

Po týchto slovách oboch najvýznamnejších štátnikov sveta začala však z úst západných politikov zaznievať kritika. Najväčšia odznela z úst amerických senátorov ako McCain, Graham, Warner atď, ktorí Trumpovu tlačovku s Putinom nazvali tragickou chybou, obvinili ho, že sa pokúša podkopávať demokraciu v USA a dokonca danú tlačovku nazvali jedným z najpotupnejších vystúpení amerického prezidenta v histórii! Podobne naštvaní a „zľaknutí“ zostali zo stretnutia aj európski politici, ktorí ešte stále nemôžu rozdýchať nedávne Trumpovo označenie za nepriateľov. Prezident EU Tusk napr. vyzval Trumpa a Putina, aby neničili celosvetový poriadok, nemecký minister pre európske záležitosti Roth obvinil Trumpa zo snáh rozbiť EÚ a minister zahraničných vecí Luxemburska Asselborn sa dokonca opovážil povedať, že USA nie sú prezident Trump a Trump nie je USA. Zaujímavé tvrdenie, pretože keď bol prezidentom USA Obama, bol pre nich úrad prezidenta USA posvätným a všetci povinne skákali, ako on pískal.

Americkí a európski zapredaní politici a vojnoví jastrabi sa teda očividne veľmi obávajú toho, že sa Trumpovi podarí stabilizovať a zlepšiť vzťahy s Ruskom a oni zostanú kvôli ich rusofóbii a absurdným sankciám celému svetu na smiech. A nielen to, ale že kvôli neustálemu brojeniu proti Rusku už aj ich vlastní občania konečne uvidia, aká je skutočná realita a v plnej kráse odhalia ich zločinné plány na obkľúčenie Ruska a provokácie, ktorých cieľom malo byť spustenie priamej či zástupnej vojny s RF. Aj keď je otázne, či k zlepšeniu vzťahov dôjde tak rýchlo, ako to obaja štátnici naznačovali, už len fakt, že Trump prichádza s takýmito slovami naznačuje, že jeho vplyv je v USA už väčší a postupne sa prestáva báť pentagonských neoconov. A to je nielen pre USA, ale aj pre celý svet veľmi potešujúca správa.

A nielen to, aj reakcie amerických „demokratických“ senátorov, či európskych zapredancov sú v podstate potešujúce, pretože jasne svedčia o tom, že stretnutie Trumpa s Putinom a ich prísľub na urovnanie vzájomných vzťahov im je proti srsti a nehrá do karát! Im totiž súčasný stav strachu, napätia a chaosu vo svete vyhovuje, pretože aspoň majú zámienku na ospravedlnenie svojich zločineckých krokov pred národom, ktorá by ale normalizáciou vzťahov definitívne padla. To sa však skôr či neskôr stane tak či tak a všetci zločinci nakoniec skončia tam, kam od začiatku patria. To len oni si to dnes ešte nechcú pripustiť…

Martin Bago

http://www.teraz.sk/najnovsie/brief-vladimir-putin-pricestoval-do-hels/337189-clanok.html
https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/477005-sledujeme-online-trump-sa-v-helsinkach-stretne-s-putinom/
https://cz.sputniknews.com/svet/201807167724662-trump-fotbal-mistrovstvi-nejlepsi/
https://svet.sme.sk/c/20871333/trump-odstartoval-rokovania-s-putinom-ich-vztahy-nikdy-neboli-horsie.html
https://www.hlavnespravy.sk/tusk-vyzval-trumpa-putina-aby-nenicili-celosvetovy-poriadok/1464822
https://svet.sme.sk/c/20871464/trump-vidi-pricinu-zlych-vztahov-s-ruskom-v-americkej-hluposti.html

By |2018-07-16T23:32:31+00:0016. júla 2018|Categories: Infovojna|3 komentáre

About the Author:

Avatar

3 komentáre

  1. … [Trackback]

    […] Info to that Topic: blog.infovojna.sk/stretnutie-putina-s-trumpom-zahajilo-novu-eru-vztahov-co-nemozu-zapadni-politici-rozdychat/ […]

Leave A Comment