Nemecký minister zahraničia: Svetový poriadok sa mení a vplyv USA ako svetového lídra postupne zaniká!

//Nemecký minister zahraničia: Svetový poriadok sa mení a vplyv USA ako svetového lídra postupne zaniká!

Nemecký minister zahraničia: Svetový poriadok sa mení a vplyv USA ako svetového lídra postupne zaniká!

Nemecký minister zahraničných vecí Sigmar Gabriel v utorok vo svojom prejave na berlínskom fóre o zahraničnej politike po prvýkrát oficiálne povedal to, čo bolo ešte pred niekoľkými mesiacmi a rokmi na Západe nemysliteľné na medzinárodnej úrovni aj vysloviť!

Gabriel doslova povedal, že globálna dominancia USA sa pomaly stáva históriou a postupné vycúvavanie Spojených štátov zo svojej spoľahlivej úlohy ako garanta západného multilateralizmu pod Trumpovým vedením urýchľuje zmenu svetového poriadku s okamžitými dôsledkami pre nemecké a európske záujmy! Tým teda jednoznačne naznačil, že svetový poriadok sa mení a úloha USA ako svetového lídra postupne zaniká!

A to nie je všetko! Nemecký minister zahraničných vecí vo svojom prejave dokonca obvinil USA z toho, že nevnímajú svet ako globálnu komunitu, ale ako bojovú arénu, kde každý musí hľadať svoje vlastné výhody a dodal, že Európa musí preto vstúpiť na scénu a prísne vymedziť svoje záujmy, aby mohla byť významným globálnym hráčom. Ako pokračoval, Nemecko už nemôže jednoducho reagovať na politiku USA, ale musí si vybudovať svoju vlastnú pozíciu!

Tieto najnovšie Gabrielove slová sú naozaj veľmi významnými, ba priam historickými, pretože jasne hovoria to, čo tu už tvrdím a píšem dlhú dobu, tj. že USA postupne strácajú na svojom vplyve a hlavné centrum svetového diania sa presúva z euroatlantického do euroázijského priestoru! Už to totiž nie je USA a Západ, kto je svetovým hráčom číslo jedna a hlavným geopolitickým centrom sveta, ale sú to Rusko, Čína a krajiny BRICS, ktoré v súčasnosti preberajú „žezlo“ a stávajú sa postupne najvýznamnejšími finančnými, ekonomickými, obchodnými a aj vojenskými centrami sveta! Očividne to konečne pochopili už aj niektorí európski politici.

A je medzi nimi aj Sigmar Gabriel, ktorý jasne povedal, že Nemecko a Európa už nemôžu pri svojich rozhodnutiach počúvať amerických politikov a oligarchov, ale musia začať rozhodovať sami za seba a hlavne vo svoj prospech! Aj keď niektorí to chápali aj predtým, no nemohli si dovoliť voči tomu oponovať. No časy sa postupne menia a aj preto je načase, aby sa európske krajiny začali osamostatňovať od vplyvu USA a obchodne a ekonomicky orientovať na novo vznikajúce centrum nachádzajúce sa na Východe! Vo svete teda prebiehajú naozaj veľké zmeny a konečne tento fakt začínajú oficiálne priznávať aj európski politici! To im ale trvalo…

Martin Bago

http://www.infovojna.sk/article/svetova-dominancia-usa-konci
https://www.rt.com/news/411981-germany-gabriel-relationship-washington/
http://www.dw.com/en/sigmar-gabriel-to-survive-the-eu-must-become-more-assertive/a-41654557
http://www.sueddeutsche.de/politik/sigmar-gabriel-nicht-auf-entscheidungen-in-washington-warten-1.3777661

By |2017-12-06T08:30:24+00:006. decembra 2017|Categories: Infovojna|1 Comment

About the Author:

Avatar

One Comment

  1. … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: blog.infovojna.sk/nemecky-minister-zahranicia-svetovy-poriadok-sa-meni-vplyv-usa-ako-svetoveho-lidra-postupne-zanika/ […]

Leave A Comment