Slovenská katastrofa: Vo výrobe hydinového mäsa sme v rámci EU na predposlednom mieste

//Slovenská katastrofa: Vo výrobe hydinového mäsa sme v rámci EU na predposlednom mieste

Slovenská katastrofa: Vo výrobe hydinového mäsa sme v rámci EU na predposlednom mieste

Slovensko už viac ako 10 rokov nie je sebestačné vo výrobe hydinového mäsa a v rámci krajín EU je v tomto smere na predposlednom mieste. Na Slovensku totiž v súčasnosti pôsobia iba 4 spracovatelia hydinového mäsa, no až 49 prebaľovacích prevádzok a desiatky ďalších skladov slúžiacich pre uskladnenie zo zahraničia dovážaného mäsa!

Ako povedal riaditeľ Únie hydinárov Slovenska (ÚHS) Daniel Molnár: „Dnes je sebestačnosť iba na úrovni 54 % a podiel slovenského hydinového mäsa na pultoch obchodných reťazcov je iba 44 %. Zvyšok ponuky predstavuje dovážané hydinové mäso, ktoré je v posledných rokoch spájané s viacerými potravinovými aférami. Ročne sa pritom na Slovensko dovezie viac ako 9 000 ton hydinového mäsa z Brazílie. Na Slovensku sú v súčasnosti len 4 slovenskí spracovatelia hydiny, avšak 49 prevádzok, ktoré prebaľujú zahraničné mäso a desiatky skladov a veľkoobchodníkov, ktorí dodávajú tiež prevažne zahraničné mäso. ÚHS preto navrhuje zriadiť stály veterinárny dozor u prebaľovacích, či rozrábacích prevádzok… Stravovacia zariadenia podľahli tlaku distribútorov a okolia na prípravu jedla z lacného a najmä nekvalitného dováženého mäsa, čím prichádza k ohrozeniu zdravia stravníkov.“

Aj toto teda s našim poľnohospodárstvom urobili za 28 rokov všetky doterajšie slovenské vlády! Tento proces likvidácie poľnohospodárstva a potravinovej sebestačnosti Slovenska započal krátko po tzv. „Nežnej revolúcii“ a exponenciálne sa urýchlil najmä po vstupe SR do EU, ktorá svojou deštrukčnou a diktátorskou poľnohospodárskou politikou urobila z našej krajiny, tj. z niekdajšieho samostatného „hráča“ a aj exportéra potravinových produktov ich čistého dovozcu! Urobila teda Slovensko závislé od dovozu potravín zo zahraničia, ktoré v drvivej väčšine prípadov ani z časti nemajú takú kvalitu ako tuzemské výrobky. Nehovoriac o súčasnom megaškandále s brazílskym hydinovým mäsom nakazeným salmonelou, ktoré bolo na Slovensko dovezené cez Holandsko a Poľsko a stihlo byť rozdistribuované až do 54 reštaurácií po celej krajine. V súčasnosti by už malo byť z pultov stiahnuté a celý tento škandál sa naplno prešetruje. Už len to, že sme odkázaný na dovoz nejakého mäsa z Brazílie je choré, nie ešte fakt, že takéto dovezené mäso bolo nakazené.

Ja sa pýtam, nedá sa súčasný katastrofálny stav s potravinovou sebestačnosťou a dovozom potravinového odpadu zo Západu, do ktorého nás súčasní tzv. štandardní politici za posledné desaťročia dostali klasifikovať aj ako genocída slovenského národa? Aj keď nejde o genocídu v pravom slova zmysle, no to, čo so Slovenskom jeho politici v posledných rokoch urobili je naozaj trestuhodné! Veď my si v prípade nejakej katastrofy, či chaosu v Európe v súčasnosti nedokážeme ani len uživiť svoj vlastný národ. Nehovoriac o jeho ochrane, keďže armáda je v rozklade a finančný sektor nám už tiež nepatrí! A aj to posledné, čo nám zatiaľ zo suverenity zostalo na nedávnom stretnutí náš premiér Fico ponúkol Merkelovej a Bruselu. Ak sa ako národ nezomkneme a toto nezastavíme, za pár rokov už ako štát a národ naozaj existovať nemusíme…

Martin Bago

http://spravy.pravda.sk/ekonomika/clanok/425285-mame-len-4-vyrobcov-hydiny-ale-49-prebalovacov-zahranicneho-masa/

Napísal(a) | 2017-04-05T16:46:13+00:00 5. apríla 2017|Kategória:|0 komentárov

O autorovi:

Napísať komentár