Liečenie tela a duše, imunita, psychika – Cviky „8 BROKÁTOV“

//Liečenie tela a duše, imunita, psychika – Cviky „8 BROKÁTOV“

Liečenie tela a duše, imunita, psychika – Cviky „8 BROKÁTOV“

Liečenie tela a duše, imunita, psychika – Cviky „8 BROKÁTOV“

Srdečne zdravím vospolok všetkých ľudí dobrej vôle.

Trošku netradične Vám súkromne každému zvlášť posielam to, čo cvičím už jeden rok. Je to naozaj perfektné každodenné cvičenie, vhodné pre hocikoho. Ak si to obľúbite ako ja, lebo naozaj to pomáha, určite to odporučte všetkým svojim najbližším a známym.

Myslím si, že práve v týchto nepokojných časoch vymyslenej pandémie, kedy niekto chce na základe povinného očkovania, zrušenia hotovosti a ďalších prvkov kontroly myslenia ľudí a pomalého nastolenia svetovej totality, kedy najviac dostáva zabrať naša psychika, tak práve teraz je mimoriadne dôležité robiť pre svoju harmonizáciu tela a duše čo najviac.

Nech Vám k posilneniu zdravia a imunity poslúžia všetky (bezplatné!) cviky „8 BROKÁTOV“.

Jozef Potúček, 27.júna 2020

*******

8 BROKÁTOV (5 variant) – popis účinkov

Cviky 8 BROKÁTOV cvičí skoro každý učiteľ s malými odchýlkami inak.

Každý začiatočník mladý, či starý, si môže vybrať, ktorá verzia cviku mu najviac vyhovuje, tempo, počet opakovaní, a to nielen z týchto vybraných piatich alternatív jednotlivých cvikov, ale aj z iných verejne dostupných video záznamov s témou „8 BROKÁTOV“.

Veľa síl na ceste ozdravenia, a to nielen telesného, ale hlavne duševného.

Kto má v sebe pevnú vôľu k dobru a snaží sa dodať svojim myšlienkam čistotu, ten už našiel cestu k Najvyššiemu! Tomu bude potom všetko ostatné pridané… Uzdraví sa na tele i na duši.“ (Abdrushin)

*******

1/ 8 BROKÁTOV – 1.BROKÁT (5 variant)

https://youtu.be/Pn5hPiL1kQc

Podopretie oblohy reguluje hlavne prvok „ trojitý ohrievač

V podrepe s podsadenou panvou -zopnem ruky, ťahám ich nad hlavu, kde ich obe prekrútim dlaňami nahor ( „podopriem oblohu“), čo vyvolá rozprúdenie a harmonizáciu energie v celom tele.

Účinok:

Táto úvodná forma má pozitívny vplyv na funkciu všetkých vnútorných orgánov: na tráviace, dýchacie a vylučovacie orgány. Podporuje hlbšie dýchanie a zlepšuje okysličovanie buniek. Pomáha prekonávať únavu a omladzovať pokožku. Spevňuje svaly, šľachy chrbta aj v oblasti pásu, zlepšuje držanie tela a pripravuje nás na ďalšie cviky.

2/ 8 BROKÁTOV – 2.BROKÁT (5 variant)

https://youtu.be/H4v449l3U0k

Napínanie luku reguluje meridiány na rukách – srdce, tenké črevo, pericard/ pľúca, hrubé črevo

V širokom stoji rozkročnom urobím podrep a lahodným pohybom naťahujem tetivu luku na jednu aj druhú stranu- naľavo a napravo, akoby sme strieľali na divoké husi.

Účinok:

Silná aktivácia  všetkých meridiánov na pažiach: srdca, tenkého čreva, pericardu, pľúc aj hrubého čreva.

Má priaznivý vplyv na celú oblasť hrudníku. Napomáha hlbšiemu dýchaniu, zlepšuje cirkuláciu krvi a príjem kyslíku. Zvyšuje duševnú energiu a zaháňa nespavosť. Nepriamo podporuje tok energie v tenkom čreve. Posilňuje svaly všetkých končatín ( hlavne keď pri tom stojím v hlbšom podrepe ).

3/ 8 BROKÁTOV – 3.BROKÁT (5 variant)

https://youtu.be/28W2YpB38a8

Vytláčanie neba a stláčanie zeme reguluje hlavne prvok zeme: slezinu a žalúdok

V miernom rozkročení, s podsadenou panvou, uprostred brušnej dutiny prepínam protichodný pohyb rúk: jedna ruka ide hore, druhá dole; ruky sa vzďaľujú od seba jednotlivo: vytláčanie neba a stláčanie zeme.

Záver pohybu vypadá, ako by sme jednou rukou vytlačovali oblohu nahor a druhou stlačovali zem dole. Vzniknuté pnutie medzi oboma pažami pôsobí jemnou masáž sleziny a žalúdka.

Účinok:

Pozitívny vplyv hlavne na orgány elementu zeme: slezinu, pankreas a žalúdok; zlepšuje pohyblivosť rebier.

Tento cvik má dobrý vplyv na prevenciu chorôb tráviaceho traktu. Podporuje tok energie na oboch stranách tela. Vplýva aj na obličky, pečeň a žlčník.

4/ 8 BROKÁTOV – 4.BROKÁT (5 variant)

https://youtu.be/FfXYBmpMvV0

Ohliadanie sa dozadu reguluje hlavne CNS a všetkých 5 prvkov

V miernom rozkročení, s podsadenou panvou, upažím ruky a pozriem sa hlavou dozadu, striedam strany. Rotujem týmto cvikom krčnými stavcami.

Účinok:

Toto je dôležitý cvik pre centrálnu nervovú sústavu, krvný obeh a vstup Qi do oblasti hlavy. Stimuluje vitalitu očí, uvoľňuje šiju a nervy, pomáha znižovať vysoký krvný tlak a spevňuje žily. Forma otáčania hlavy zintenzívňuje tok vnútornej energie, lebo cez oblasť krku idú všetky dráhy ( meridiány), čím posiľňujem vnútorné orgány.

Pozitívne účinky má cvik na pľúca, srdce, obličky, pečeň a slezinu; vyváženie emócií, zmiernenie napätie, zlepšenie krvného obehu, hlavne prekrvenie mozgu.

Citát TCM: „Dozadu pozerať a vyhnať päť ochorení a sedem utrpení“.

5/ 8 BROKÁTOV – 5.BROKÁT (5 variant)

https://youtu.be/hsR4iL9t21k

Široké otočenie hlavy a tela s hlasitým nádychom ukľudňuje hlavne prvok ohňa – srdce

V širokom stoji rozkročnom urobím podrep, na kolená dám ruky a lahodným pohybom urobím vykrútenie raz na jednu stranu, raz na druhú stranu ( ide o fyzicky najťažší cvik z týchto 8 cvikov).

Účinok: Zbavenie srdce ohňa, utíšenie srdcových ťažkostí a rovnováha emócií.

Cvik je dobrý ako prevencia pred nadmerným potením, horúčkou a pri znížení nervového napätia. Pri strese toto cvičenie pomôže tak, že uvoľňuje tok energie v dráhach; má celkovo upokojujúci charakter. Pomáha pri nespavosti a vysokom krvnom tlaku. Uvoľňuje chrbticu, šľachy, svaly v spodných končatinách.

Citát TCM: „Kývnutie hlavou, vrtenie chvostom, aby bol vyhnaný oheň srdca“.

6/ 8 BROKÁTOV – 6.BROKÁT (5 variant)

https://youtu.be/Zl5M4WZWLtk

Dotknutie sa oboma rukami chodidiel reguluje hlavne prvok vody – obličky a močový mechúr

V miernom stoji rozkročnom dám ruky dozadu na oblasť obličiek a pomaly idem s nimi dole po zadnej strane nôh až za špičky nôh; potom sa vraciam vnútornou stranou nôh a opakujem cvik.

Účinok:

Masáž obličiek a dutiny brušnej, natiahnutie chrbtice a dráhy močového mechúra, pozitívny vplyv na obličky, boky, chrbtové svaly, elasticita nôh, sústredíme sa na obličky pri ohýbaní nadol .

Toto cvičenie je tiež užitočné pre vnútorné orgány v spodnej časti brucha, pomáha zlepšiť trávenie. Je vhodný pre osoby citlivé voči chladu a pre ľudí s nízkym krvným tlakom.

7/ 8 BROKÁTOV – 7.BROKÁT (5 variant)

https://youtu.be/GOaluOMFkTM

Údery dopredu so zavretou päsťou reguluje hlavne prvok dreva – pečeň a žlčník.

V širokom stoji rozkročnom urobím podrep a zaťatou päsťou prudko vyrazím dopredu, zatočím dlaňou a stiahnem ju späť k pazuche. Potom to isté s druhou rukou. Cvik sprevádza prudký výdych.

Účinok:

Vývoj životnej sily Qi. Posilnenie telesnej sústavy a harmonizácia energií od chodidiel, po celom tele až k rukám a k hlave a zároveň zbavuje telo prebytočnej energie. Najviac je cvik prospešný pre pečeň. Precvičuje mozgovú kôru a nervový systém, zvyšuje celkovou vitalitu a silu, uvoľňuje tok krvi. Povzbudzuje aj pľúca a srdce, CNS – centrálnu nervovú sústavu.

8/ 8 BROKÁTOV – 8.BROKÁT (5 variant)

https://youtu.be/Wq_w_Wn0EWQ

Zdvíhanie sa na špičkách a pád na päty reguluje všetkých 5 prvkov, odbúrava stres

V stoji sa postavím na špičky a prudko sa potom spustím dole.

Účinok:

Zbavuje telo napätia. Pôsobí veľmi uvoľňujúco, osviežuje a dáva nám dobrú náladu, zobudí nás, posilní Qi, Toto cvičenie vedie k obnove a regenerácii všetkých vnútorných orgánov tým, že im umožňuje vzájomne sa masírovať. Pohyb spôsobuje ľahké vibrácie tela, veľmi účinné, pretože spevňujú kĺby, uvoľňujú chrbát, , uvoľňujú stres, podporujú rovnováhu a predchádzajú chorobám.

Citát TCM: „Chrbát nechať klesnúť 8 x, aby sa vyhnalo 100 chorôb“.

By |2020-06-28T13:56:49+00:0028. júna 2020|Categories: Infovojna|16 komentárov

About the Author:

Avatar

16 komentárov

  1. writing acknowledgement for dissertation https://help-with-dissertations.com/

  2. writing dissertation books https://buydissertationhelp.com/

  3. baba wild slots casino https://2-free-slots.com/

  4. free gay phone chat men’s room https://gay-buddies.com/

  5. gay teen dating an older partner https://gaypridee.com/

  6. 1importunity

  7. … [Trackback]

    […] There you will find 72658 more Info to that Topic: blog.infovojna.sk/liecenie-tela-a-duse-imunita-psychika-cviky-8-brokatov/ […]

Leave A Comment