Infovojna a Európska únia

//Infovojna a Európska únia

Infovojna a Európska únia

Vo februári 2016 ma  moja sestra dotiahla na predvolebné stretnutie strany Kotleba ĽSNS (ona tam išla preto, lebo chcela politickú zmenu po tom čo kôli  asociálnym susedom musela odísť z rodinného domu, ktorý nechala opustený  a bývala  v podnájme za 200 Eur, pričom bola nezamestnaná; nepomohol jej Obecný úrad, polícia ani ministerstvo).

Volil som v každých voľbách od roku 1990, ale vždy inú stranu, pretože každá  strana ma sklamala.

Pán Kotleba na stretnutí hovoril aj toto : chceme , aby Slovensko vystúpilo z NATO a EU. Tak som sa ho spýtal ako si predstavuje taký výstup z EU , či plánuje napr. referendum. Jeho odpoveď bola : zrušíme Euro, začneme ochraňovať hranice a potom nás EU sama vyhodí. Trocha mi trvalo než som sa s touto myšlienkou stotožnil. Navyše neskôr LS uviedla ďalší dôležitý krok a tým  je zrušenie článku Ústavy SR  , ktorý hovorí o podriadenosti našich zákonov zákonom a nariadeniam EU.

Áno som toho presvedčenia, že ak chceme zmenu na prospech Slovenska a Slovákov , nechajme sa vyhodiť z Európskej únie..

Zrejme väčšina poslucháčov Infovojny už vie, že sankcie, ktorých úlohou je zničiť Putina a Rusko nasmerovať na cestu „totality“ západného štýlu nakoniec majú opačný účinok. Občania Ruska si vďaka tomu dokážu napr. vyprodukovať sami  potraviny a ešte aj vyvážať ich prebytky. A navyše pestujú potraviny podobne ako ich predkovia, t.z.  bio.

Na spomínanú zmenu však potrebujeme jedno : aby v Slovenskom parlamente prevládli poslanci , ktorý budú kopať za Slovensko a tomu podriadiť všetko úsilie.

Snažiť sa preniknúť do štruktúr  EÚ a chcieť tam presadzovať  politiku v prospech Slovenska v tejto zložitej pavučine vzťahov je zbytočné plytvanie ľudskou energiou.

Cieľ a filozofia EÚ je stanovená hlavne po páde železnej opony a v podstate nemenná. Nezmení ho  žiadny pronárodný, prorodinný  ani prokresťanský politik, nieto ešte skupina občanov tohto národného a tradičného zmýšľania. Zato tento cieľ veľmi vytrvalo a agresívne napĺňajú politici, lobisti, mimovládky a občania  zmýšlania liberálneho,konzervatívneho,ľavicového, ľavicovo-ochranárskeho – možno ich nazvať neomarxisti resp. neokoni. Je to boj 2 prúdov(strán).

Prakticky to vysvetlím najprv na slovenskom parlamente:

Dňa 28.11.2018 prebehlo v slovenskom parlamente hlasovanie o definícii antisemitizmu s týmto výsledkom:

Smer SD,SNS,SaS,OĽaNO,Sme Rodina,Most Híd  = 136 za definíciu

Kotleba ĽSNS                                                                   =  14 proti definícii

Výsledkom hlasovania  bol názorový rozpor medzi 2 skupinami ( nehlasovali, neprítomní a zdržali sa iste budete súhlasiť patria do väčšiny). Nikomu nemusím vysvetľovať, že ak tento zákon predložil predseda Slovenskej národnej strany, neznamená to, že zákon je pronárodný – proslovenský. Dajú sa pozrieť aj iné hlasovania (napr. o zákaze adopcií pre homosexuálne páry a pod.)

Názov strany vôbec neznamená jej politický cieľ resp. zameranie.

Čo sa týka Európskeho parlamentu môžem z tabuľky Politické skupiny EP 2014 spojiť prvých 6 politických skupín proti posledným 2 politickým skupinám . Takže cca 700 kontra 55.

Tu si pomôžem vyjadrením jednej slovenskej euro poslankyne niekedy z roku 2013. Mala prednášku a keďže bola zo strany KDH a patrila do silne konzervatívneho jadra tejto strany prednášku vysielala kresťanská televízia LUX. Keďže v tom čase sa mi o existencii alternatívnych médií ani nesnívalo ,práve od tejto poslankyne a z tejto prednášky som sa prvý krát dozvedel o tom , že existuje pojem „politická korekcia“, ktorý v Európskom parlamente doslova fíčí a stáva sa štandardom takmer všetkých strán, teda ľavicových aj pravicových a aj kresťanských. Inak povedané ústami tejto euro poslankyne : „nechápem prečo poslanci z kresťanských strán zo západných štátov  hlasujú spolu s ľavičiarmi, liberálmi a socialistami za také zákony, ktoré sú napr. proti tradičnej rodine „. No ale zaúradoval náš nový pápež a to isté odvtedy robia kresťanskí euro poslanci aj z krajín východnej Európy.

 

Politické skupiny európskeho parlamentu 2014
Politická skupina Predseda Počet mandátov
EĽS Manfred Weber 215
S&D Gianni Pittella 190
EKR Syed Kamall 74
ALDE Guy Verhofstadt 70
EZĽ-NZĽ Gabriele Zimmer 52
Zelení-ESA Philippe Lamberts 50
ESPD Nigel Farage 46
ENS Marine Le Pen 39
Nezaradení Poslanci bez skupiny 15
Zdroj: Európsky parlament

Infovojna je pronárodne orientované médium a získava si dôveru a podporu čoraz viac občanov Slovenska. Na Slovensku je síce viacero alternatívnych médií, ale nedosahujú silu oslovenia ako je Infovojna. Čo je na Infovojne špecifické , je že kritizuje slabé príjmy obyčajných občanov Slovenska, ale neuvádzajú to ako to najhoršie a do popredia tlačí aj iné hodnoty akými je patriotizmus, tradičné rodinné vzťahy, kritizuje  prehnaný konzum a multikulti a pod..Poukazujú na to, že národy Západnej Európy  upadajú a postupne zanikajú hlavne vďaka tomu, že sú učičíkaný konzumným spôsobom života (ako pán Huďo hovorí elita ponúka: konzumuj čo chceš a koľko chceš, užívaj si s kým chceš a ako chceš). Chtiac  – nechtiac moderátori p. Lichtner a p. Huďo  tak vytvorili serióznu platformu na uvedomelosť a odpor občanov voči smerovaniu Slovenska. Pokračovanie tohto projektu, ale hlavne jeho zdokonaľovanie môže postupne osloviť obrovskú masu ľudí a to sa môže odzrkadliť vo voľbách do parlamentu SR a v pozitívnom obrate vo vývoji Slovenska. Slováci teraz potrebujú takúto iskru a ak by k tomu vyhral prezidentské voľby pronárodný kandidát (meno písať nemusím) zobudilo by to aj tých najpasívnejších.

K tomu, aby som predostrel zložitosť vzťahov v EU som tu chcel podrobne rozobrať postup , akým bolo schválené predlžené obdobie k používaniu herbicídu Glyfosat v EU. Dolu davam 3 linky – je to v nemčine, avšak zápisnice z jednania všetkých inštitúcii sú výlučne v anglickom jazyku a neviem , či to na Slovensku niekto oficiálne prekladá. Tu poviem pár zásadných myšlienok:

– prechádzanie zákonov a nariadení je naozaj zložité a neuveriteľne byrokratické a často vôbec nemusí byť rozhodujúce ako dopadlo hlasovanie poslancov v parlamente EU – vo veci Glyfosat  napr. poslanci EU odhlasovali okamžití zákaz používania pre domácnosti a do roku 2022 aj pre firmy. Následne  Odborný výbor, zložený z odborníkov po 1 z každej krajiny bol  dokonca proti predlženiu lehoty používania. Aj Rada EU nedosiahla schválenie a tak Komisia zvolala Odvolací výbor a ten kvalifikovanou väčšinou používanie schválil (vďaka podrazu, ktorý urobil minister poľnohospodárstva Nemecka p. Schmidt – jednak bol dohodnutý s kolegami vo vláde , že nebude hlasovať za a jednak až 70% nemcov vyjadrilo nesúhlas s používaním Glyfosat). Pri hlasovaní platí zásada, že neschválenie niečoho to neznamená automaticky STOP celému procesu . Nastupuje ďalší orgán. A na konci , môže ešte rozhodnúť  Európsky súdny dvor. Napr. podnet by mohla dať lobistická skupina firmy Bayer – Monsanto, ktorá už v priebehu schvaľovania hrozila v prípade negatívneho výsledku bude požadovať náhradu vo výške 15 mld. Eur.

– zákaz nezastavila ani petičná akcia občanov EÚ  s vyše 1mil. podpisov z 22 krajín EU

– dôležité slovo má Európsky úrad pre bezpečnosť potravín, avšak nemecké média uvádzajú, že viac ako polovica z jej 209 členov – vedcov je napojených na priemyselné zväzy (t. z. priamo alebo skryte pre nich aj pracujú alebo jednoducho dostávajú peňažné odmeny). V prípade Glyfosatu posudzovali jeho škodlivosť podľa vyše 20 odborných posudkov , väčšinou si ich objednali a zaplatili priemyselné firmy alebo lobisti a boli verejnosti nedostupné (dostupné iba pre Komisiu EU). To , že Glyfosat hubí  rastliny ( údajne ak nie sú geneticky modifikované,Glyfosat ich zničí), živočíchy a  zvieratá  posudky priznávajú, ale vylučujú ich škodlivosť na človeka.   Pričom Svetová zdravotnícka organizácia posúdila Glyfosat ako chemikáliu pravdepodobne vyvolávajúcu rakovinu u človeka.

– no vraj aj po takomto schválení členské štáty jednotlivo majú právo vypracovať zákon, ktorý nenúti  používanie Glyfosatu. Ale, osobne neviem za akých podmienok – zrejme to je s rizikom, že firma tento štát môže zažalovať a vysúdiť kopu peňazí.  Z rakúskej tlače som sa napr. dozvedel, že krajina Štajersko podala na Európsky súdny dvor odvolanie proti používaniu Glyfosat , ktoré bolo zamietnuté, potom podala druhé odvolanie a tam uspela čiastočne v tom, že domácnosti Glyfosat nesmia používať, ale firmy áno.

Ladislav, Senica

 

https://ec.europa.eu/germany/news/20171127GlyphosatFragenAntworten_de

https://www.welt.de/politik/deutschland/article171037554/Fuer-die-EU-Kommission-kommt-Schmidts-Alleingang-hoechst-gelegen.html

https://www.bund.net/umweltgifte/glyphosat/

By |2019-01-08T14:01:33+00:008. januára 2019|Categories: Infovojna|21 komentárov

About the Author:

Avatar

21 komentárov

  1. compare and contrast essay examples https://vpnsrank.com/

  2. smart borrower no essay scholarship https://vpnshroud.com/

  3. what are the critical thinking skills https://criticalthinkinginstitute.com/

  4. writing compare and contrast essays https://checkyouressay.com/

  5. keto dinner ideas https://ketogendiet.net/

  6. … [Trackback]

    […] Read More to that Topic: blog.infovojna.sk/infovojna-a-europska-unia/ […]

  7. … [Trackback]

    […] There you can find 71973 more Information on that Topic: blog.infovojna.sk/infovojna-a-europska-unia/ […]

  8. […] post Infovojna a Európska únia appeared first on Blog […]

Leave A Comment