Historia je sviňa

//Historia je sviňa

Historia je sviňa

Poznáte to, raz niečo poviete alebo spravíte (či už dobré alebo zlé) a potom vám to stále predkladajú na oči. A v jednom kuse. A ked matka vytiahne pred buducou nevestou starý album, tak ste vďačný, že ste si ten zbrojný preukaz ešte nespravili.

Ale k veci. Tak ako môžete každeho kresťana zadupať do zeme citovaním biblie a každého moslima citovaním koránu. Stačí si vyberať tie citatáty ktoré sa vám hodia a dokola mu ich omielať. Tak nejako môžete uzemniť aj všetky vetšie alebo významnejšie krajiny, čo už čo to zažili.

Historia je veľmi zaujimavá a ja teraz čítam historiu USA od K. Deschnera. Musím sa priznať, že som mal veľké medzeri v tejto oblasti. a stale mám keďže som ju stale nedočítal dokonca. Rozhodne je to zaujimavé čítanie a čitateľ zisťuje, že svet sa naozaj nemení, len mená. Ale princípy fungovania a riadenia anglosaských štátov sa nemenia už celé stáročia.

Vždy som si myslel že 4. júla 1776 keď bola podpísana samostatnosť USA, tak to neboly USA, bolo to len 13, trinásť kolonií, z terajších 51. Pričom toto osamostatnenie podporovala len tretina obyvateľov týchto kolonií. Čo a koho viedlo k tomuto kroku nebudem rozoberať, to si dohladajte, alebo sa tomu budem venovať inokedy, ale rad by som sa dostal ktomu môjmu pôvodnemu cielu čalnku.

A tým je pripojenie štátu Texas k únii. stalo sa tak 1845 teda len kráto pred občianskou vojnou a to formou anexie.  Proste tam najprv vyslali par tisíc osadníkov a za nimi potom armadu. Ale trošku konkretnejšie v r. 1819 sa unia v Onisovej zmluve Texasu vyslovene vzdava. Už v r.1820 tam smeruje prvých 300 rodín osadníkov. V máji 1824 sa Texas stáva súčasťou Mexika a oktorbri sa Mexiko samotné stáva republikou.  8. apríla 1830 zakazuje mexická vláda dalšie osídľovanie Texasu Uniastiami. Čo Unia ignoruje a v r.1835 dobyvajú mexickú posádku pri Anahuaku. Únia sama je čo sa týka pripojenia Texasu rozdelená, teda jej vrchnosť. Mnohým severným štátom sa nepáči, že sa tak zvýši sila južanských štátov. Tak či onak Mexiko nakoniec uznáva nezávislosť Texasu a v r 1845 sa Texas pripája k únii. Proti tejto anexii protestuju okrem Mexika aj Britania a Francúzko.

Zaujímavé je, že únia Texasu zmluvne prisľúbi zachovanie otroctva a dali mu tiež právo neskôr na svojom území utvoriť päť ďalších štátov, takisto otrokárskych. Tak sa Texas stal pätnástym otrokárskym štátom USA.

A teraz to najlepšie, čo malo použiť aj Rusko a čím treba američanov uzemniť.  Američania vymysleli krásny pojem: “ Manifest Destiny “ , teda zjavné predurčenie.

By |2018-07-01T11:31:33+00:001. júla 2018|Categories: Infovojna|15 komentárov

About the Author:

Avatar

15 komentárov

  1. … [Trackback]

    […] Read More to that Topic: blog.infovojna.sk/historia-je-svina/ […]

  2. uk dissertation writing help quotes https://helpon-doctoral-dissertations.net/

  3. wind creek online slots https://www-slotmachines.com/

  4. aristocrat slots free play https://slot-machine-sale.com/

  5. … [Trackback]

    […] Find More Info here on that Topic: blog.infovojna.sk/historia-je-svina/ […]

  6. translate “ gay dating long term relationship oriented guys into spanish https://speedgaydate.com/

  7. gay male dating sites https://gaypridee.com/

  8. 1position

  9. … [Trackback]

    […] Find More on that Topic: blog.infovojna.sk/historia-je-svina/ […]

Leave A Comment