Harabin je najväčším národovcom a bojovníkom proti extrémizmu

//Harabin je najväčším národovcom a bojovníkom proti extrémizmu

Harabin je najväčším národovcom a bojovníkom proti extrémizmu

Tento text pochopí len človek so zdravým kritickým zmýšľaním, nesfanatizovaný médiami alternatívy a Harabinom.

Trestný extrémizmus

Ak by sa mal niekto tešiť z Harabinovej protiextrémistickej novely trestného zákona, tak mimovládne organizácie, ktoré vládnu garnitúru dva roky uháňali, aby pokračovala v protiextrémistickej politike.

zdroj:  https://komentare.sme.sk/c/4187302/trestny-extremizmus.html

Harabin od roku 2015 vedie ústny boj s mimovládkami, v 2008 konal na základe ich požiadaviek. 

Hovorca rezortu spravodlivosti Michal Jurči informoval, že jednu pripomienku dnes akceptovali. „Ide o pripomienku týkajúcu sa definície extrémistického materiálu, najmä v súvislosti s jeho prechovávaním,“ napísal v tlačovej správe Jurči. Podľa neho ostatné pripomienky neakceptovali pre ich všeobecnú formuláciu. „Nebránime sa odbornej diskusii a návrhom na zlepšenie. Je však potrebné predložiť konkrétne argumenty. Predložená novela Trestného zákona bude silným nástrojom v boji proti extrémizmu,“ uvádza vo vyhlásení Vitteková.

Vďaka Harabinovi a ľudí z jeho pozadia, ktorí sa teraz hrajú na národovcov je sloboda slova potláčaná a každý kto má iný názor ako vláda je označený za extrémistu a za pár rokov bude aj popravený bez súdu. Je najvyšší čas na uplatnenie článku 32 ústavym kým vôbec nejaka ústava ešte existuje.

Podľa ministra spravodlivosti Štefana Harabina, novela, ktorá by mala začať platiť od 1. februára 2009, navrhuje sprísniť tresty a zavádza presné a aj nové definície niektorých pojmov, ako napríklad extrémistická skupina. „Takýmto spôsobom chceme prispieť k lepšiemu objasňovaniu a potrestaniu páchateľov, ktorí sa snažia narušiť pokojné nažívanie národov, národností a etnických skupín na našom území,“ vysvetlil Harabin.

Ako ďalej agentúru SITA informoval Michal Jurči z tlačového a informačného odboru MS SR, novela definuje extrémistický materiál, osobitný extrémistický motív a extrémistickú skupinu, ktoré majú byť v Trestnom zákone okolnosťami pre vyššiu trestnú sadzbu. Návrh tiež zavádza definíciu trestných činov extrémizmu s ich výpočtom a súvislosťou s extrémistickým motívom a aj úpravy v skutkových podstatách trestného činu násilia proti skupine obyvateľov a výtržníctva.

Zmeny nastanú aj v niektorých skutkových podstatách podpory a propagácie skupín smerujúcich k potlačeniu základných práv a slobôd. „Navrhujem tiež sprísniť a rozšíriť postih pre páchateľov, ktorí popierajú holokaust. Rovnako návrh počíta s trestnosťou pri spochybňovaní genocídy. Vychádzame v tomto prípade z úcty k miliónom obetí v koncentračných táboroch. Nie je možné haniť ich pamiatku,“ uviedol Harabin. V rámci trestných činov proti ľudskosti MS SR navrhuje prijatie nových skutkových podstát – výroba, rozširovanie a prechovávanie extrémistických materiálov a podnecovanie, hanobenie a vyhrážanie sa osobám určiteľným rasou, farbou pleti, pôvodom rodu, národnosťou, národom, etnickou skupinou alebo náboženským vyznaním. V prípade posledného uvedeného trestného činu ide o sprísnenie dolnej hranice trestnej sadzby pri popieraní, spochybňovaní, schvaľovaní alebo ospravedlňovaní holokaustu zo šiestich mesiacov na jeden rok.

https://domov.sme.sk/c/4178357/prejavy-extremizmu-ma-potlacit-novela-trestneho-zakona.html

 

By |2019-03-17T20:48:25+00:0017. marca 2019|Categories: Infovojna|2 komentáre

About the Author:

Avatar

2 komentáre

  1. … [Trackback]

    […] Info on that Topic: blog.infovojna.sk/harabin-je-najvacsim-narodovcom-a-bojovnikom-proti-extremizmu/ […]

  2. relx 2. decembra 2021 at 1:04

    … [Trackback]

    […] Find More here on that Topic: blog.infovojna.sk/harabin-je-najvacsim-narodovcom-a-bojovnikom-proti-extremizmu/ […]

Leave A Comment