Článok o prepojení Fica a jeho ženy na Izrael vymazaný!!!

//Článok o prepojení Fica a jeho ženy na Izrael vymazaný!!!

Článok o prepojení Fica a jeho ženy na Izrael vymazaný!!!

Nielen Lipšic a celá opozícia sú prepojený na Izrael a Izraelské firmy, ale aj Fico a jeho žena Svetlana. Článok, ktorý tieto prepojenia krásne opisoval bol vymazaný z plus7dni, ale našťastie sa nachádza v internetovom archíve. Toto sú dôkazy, že je potrebné dôležité články ukladať, lebo sme v dobe mazania…

 

PREPOJENÍ?

Premiérova manželka Svetlana Ficová až donedávna predsedala dozornej rade firmy, ktorá celé roky porušuje zákon

04.05.2007

 

Ktorý podnikateľ spája Roberta Fica a Jána Slotu? Čo má spoločné luxusné Porsche Cayenne, na ktorom sa vyváža šéf národniarov, a akciovka R. F. Development, ktorú v roku 2003 založil a väčšinovým podielom aj vlastnil Robert Fico? Prečo si spomínaná firma udáva fiktívne sídlo, nemá žiadne telefonické kontakty a roky porušuje zákon? Akú úlohu v nej zohrávala pani Svetlana Ficová, premiérova manželka?

Angažovanie:
„Byty? Myslíte ten Ficoland? No hej, to sa tu stavať bude. Mali by to byť nejaké nízke bytovky a rodinné domy, ale čo z toho nakoniec vylezie, to nevie ani pánboh. Však viete, ako sa v Bratislave stavia. Schváli sa päť poschodí a vyrastie mrakodrap. A čo my obyčajní ľudia? Len ponadávať si môžeme, odpľuť pred tými hrabošmi, čo to dodatočne poschvaľujú. Fica aj s tým jeho kamarátom sme odtiaľto hnali pred štyrmi rokmi. Aj ja som bol na tom zhromaždení, kde predstavovali tú svoju megalomániu. Pamätám si to ako dnes, sľubovali hory-doly, po stotisíc pre každú rodinu. Len nech im požehnáme ten ich projekt, dvetisíc bytov.  Všetci sme protestovali a vidíte. Z Fica je premiér a stavať sa bude,“ znechutene si zaspomínal  na prezentáciu bytového projektu firmy R. F. Development z októbra roku 2003 jeden zo starších obyvateľov Rusoviec. „Myslím si, že po politikoch by tu malo niečo zostať. Preto som sa rozhodol angažovať do výstavby bytov,“ suverénne vyhlásil takmer pred štyrmi rokmi na verejnom zhromaždení rusovských občanov vtedy ešte opozičný politik Robert Fico. „Ak budete súhlasiť, tak viem zagarantovať, že tento veľmi zaujímavý projekt, ktorý by významne ovplyvnil život vo vašej obci, dotiahneme do konca,“ sľuboval už vtedy veľmi populárny socialista. Angažovanie mu však príliš nevyšlo. Keď sa Rusovčania dozvedeli, že lobuje za záujmy vlastnej firmy, štvormiliardový projekt na výstavbu dvetisíc bytov na ploche približne 15 hektárov v lokalite Nová farma zablokovali.

Kedar i Kardoš:
Projekt megalomanskej výstavby zastrešovala akciovka R. F. Development. Písmená R a F skrývali iniciály mena predsedu Smeru. Akciovú spoločnosť so stavebníckym a marketingovým zameraním založil v júli 2003 JUDr. Robert Fico a podnikateľ Mgr. Tomáš Komada. Fico sa stal 51-percentným vlastníkom sto kusov akcií, každá mala hodnotu desaťtisíc korún. Výška jeho kapitálu bola teda 510-tisíc korún, Komada zložil 490-tisíc. Šéfkou dozornej rady sa stala Ficova manželka, nad rodinným majetkom predsa bolo treba mať kontrolu. Členom dozornej rady sa stal okrem iných aj Ing. Peter Frey, ktorý je zároveň členom predsedníctva Podielnického družstva Dunaj, vlastniaceho pozemky v lokalite Nová farma, na ktorých sa plánovalo stavať. Firma R. F. Development získala exkluzívne predkupné právo na pozemky, pán Frey mal zrejme byť, keďže sedel na vysokých postoch v oboch firmách, praktickým spojivkom v lukratívnom obchode, ktorý sa mal medzi PD Dunaj a R. F. Development uskutočniť. Ďalšou zaujímavou postavou, spočiatku ako člen dozornej rady, bol vo Ficovej firme Fri-rich Kardoš. Pán poslanec ho na prezentácii štvormiliardového projektu predstavil ako svojho zahraničného, seriózneho nemecko-izraelského investora Aarona Kedara. Ako však zistil náš týždenník, pán investor, rodák z Bratislavy, používal dva pasy – na mená Kardoš a Kedar. Mal za sebou kontroverznú minulosť, viaceré pofidérne podnikateľské aktivity i opletačky s Interpolom. Frid-rich Kardoš sa za komunizmu vysťahoval do Izraela, kde prijal židovské meno Aaron Kedar. Po čase začal podnikať v Nemecku, kde si na meno Kedar nahlásil v Bad Homburgu i trvalý pobyt. Keďže jeden trvalý pobyt mu nestačil, ako Kardoš sa zaevidoval na bratislavských Kramároch. Kedar, alias Kardoš, mal spočiatku veľmi blízko k HZDS, obšmietal sa v parlamentnom zákulisí, kávičkoval s politikmi, loboval za svoje podnikateľské projekty i štátne zákazky. Neskôr sa infiltroval do zákulisia Smeru. Ako sa nám však podarilo zistiť, určité prepojenie mal aj na národniarov, presnejšie toho najvplyvnejšieho – Jána Slotu. V máji roku 2004 totiž pribudla v Obchodnom registri Okresného súdu v Žiline akciovka, ktorá už v názve prezrádza investičné zámery – L. M. N. Investment Žilina. Predsedom predstavenstva sa stal Fridrich Kardoš. Pán Kardoš sa 31. mája 2004 v tichosti stáva aj stopercentným akcionárom R. F. Development, Fico i Komada na neho previedli svoje podiely. Predseda Smeru sa po ostrých obvineniach z konfliktu záujmov, že sa ako politik a poslanec angažuje v developerskom projekte, rozhodol stiahnuť a podráždene vyhlásil, že od projektu dáva ruky preč, nebude už s ním mať nič spoločné. Zaujímavé však je, že hoci Fico predal svoj podiel Kardošovi, jeho manželka v kresle šéfky dozornej rady aj naďalej ostala!

Slota – Kedar – Fico:
Vráťme sa však do Žiliny. L. M. N. Investment si za oficiálne sídlo zvolil budovu priamo na Mariánskom námestí. Vlastníkom budovy je firma vplyvného podnikateľa a blízkeho priateľa Jána Slotu – Georgea Trabelssieho. Šéfom predstavenstva, ako sme už spomenuli, bol Fridrich Kardoš, podpredsedom predstavenstva v L. M. N. Invest-ment sa stal vtedy 24-ročný Marián Hodas. Vystrihaný mladík z Lietavskej Lúčky sa na našich stránkach tiež zviditeľnil. Hviezda mladého dedinčana, zamestnanca malej pekárne, oslnivo zažiarila, keď sme odhalili, že je papierovým majiteľom luxusného niekoľkomiliónového Porsche Cayenne Turbo S, na ktorom sa vyváža Ján Slota. Tiež sme odhalili, že L. M. N. Investment sa na udávanej adrese nenachádza a nemá evidované žiadne telefonické kontakty.

Porušovanie zákona:
Po tom, čo Rusovčania investičný zámer firmy R. F. Development na výstavbu dvoch tisícok bytov zablokovali, sa zďaleka nič neskončilo. Ďalšia ponuka pre Rusovčanov znela, že bytov bude polovica. Tretia ponuka klesla na tristo bytov. Zelenú dostal projekt až na štvrtý pokus, kde sa počítalo už iba približne s miliardovou investíciou, stopäťdesiatimi bytmi v nízkopodlažných bytovkách, rodinnou zástavbou a občianskou vybavenosťou. Zastupiteľstvo odobrilo zmenu územného plánu v roku 2005.
PD Dunaj pripravuje predaj pozemkov. Pán Frey sa nám však odmietol k chystanému obchodu vyjadriť. Na otázku, aká je jeho úloha v R. F. Development, zareagoval podráždene, vraj žiadna. Od spomínanej akciovky sa dištancoval, vraj bol iba pri jej založení, podpísal pred notárom papier a to je všetko. Aké výhody mal z tohto „formálneho“ vstupu, nám však odmietol povedať, zložil telefón. Zaujímavé bude, kto skutočne lukratívne pozemky získa. V polovici decembra totiž Aaron Kedar zomrel. V tom čase pani Ficová ešte stále vykonávala funkciu šéfky dozornej rady. Či si firma uplatní predkupné právo, je otázne. Funguje totiž čudným spôsobom. Na adrese, ktorú si udáva – Dunajská 29 -, sme ju hľadali márne, akciovka nemá na seba vedené ani žiadne telefonické kontakty. Keďže tam od 12. augusta 2003 až do 14. apríla 2007 pôsobila manželka terajšieho premiéra Svetlana Ficová, chceli sme nahliadnuť do ročných účtovných uzávierok a zápisníc z valných zhromaždení. Spomínané dokumenty sú verejne prístupné v príslušnom Obchodnom registri. Samozrejme, ak si firma splní zákonnú povinnosť a odovzdá ich. Podľa stanoviska z Okresného súdu Bratislava I však firma za celé obdobie svojho pôsobenia neodovzdala ani jednu ročnú účtovnú uzávierku či výročnú správu. Za porušenie zákona jej hrozí pokuta do stotisíc korún, prípadne až výmaz z registra.
Pani Ficová požiadala o uvoľnenie z funkcie len pár hodín po Kedarovej smrti. Tridsaťosemročná dedička Ľudmila (Dalia) Kedar, v súčasnosti jediná akcionárka R. F. Development, jej žiadosti vyhovela a v zastúpení, keďže žije v Nemecku, vymenovala za nového predsedu dozornej rady pred pár týždňami 32-ročného Mariána Valentina. Podľa našich informácií ide vraj o jej rodinného príslušníka. Hoci vlastnícky podiel zanikol Robertovi Ficovi 31. mája 2004, jeho manželka definitívne opustila firmu až nedávno. Ficovci teda spravili pred pár týždňami posledný formálny krok k odrezaniu sa od spoločnosti R. F. Development.

 

Zdroj:

https://web.archive.org/web/20130101105821/https://plus7dni.pluska.sk/plus7dni/zaujalo-nas/prepojeni.html

 

By |2019-12-07T10:06:38+00:007. decembra 2019|Categories: Infovojna|3 komentáre

About the Author:

Avatar

3 komentáre

  1. … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: blog.infovojna.sk/clanok-o-prepojeni-fica-a-jeho-zeny-na-izrael-vymazany/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Here you can find 23690 more Information on that Topic: blog.infovojna.sk/clanok-o-prepojeni-fica-a-jeho-zeny-na-izrael-vymazany/ […]

  3. … [Trackback]

    […] Info on that Topic: blog.infovojna.sk/clanok-o-prepojeni-fica-a-jeho-zeny-na-izrael-vymazany/ […]

Leave A Comment